Bakom kulisserna: Hur våra högtalarstandarder tas fram

Som älskare av bra ljud vill du ha ett högtalarstativ som inte bara har en vacker design, utan också är helt perfekt när det gäller kvalitet. Våra högtalarstativ tillverkas i Nederländerna, så vi har en bra överblick över hela processen. Vi vill gärna ta dig igenom den processen, så att du vet exakt vad du köper när du väljer ett högtalarstativ från oss.

Högtalarkonsolen: från högtalare till design

Om det finns en ny högtalare på marknaden eller en högtalare för vilken det ännu inte finns någon standard, vill vi skapa ett högtalarstativ för den. Detta börjar med att göra en design. Högtalaren tas som utgångspunkt för en första skiss. Här bestämmer vi måtten och var utskärningar ska göras för kablar, knappar och LED-lampor. Denna noggranna process säkerställer att varje fäste passar perfekt till den högtalare som det är utformat för, vilket gör det funktionellt och vackert i designen.

Från skissen skapar vi en prototyp via en teknisk ritning. Uppfyller den kraven? Sedan går högtalarfästet i produktion. Detta säkerställer en sömlös övergång från koncept till verklighet, där varje detalj är fulländad för att uppfylla våra höga standarder.

Zwarte L-vormige speaker beugels aan een productielijn

Universalrör och bas

Medan högtalarfästet skiljer sig åt för varje högtalartyp, har vi valt en universell design för röret och basen. Det innebär att oavsett vilken högtalare det gäller så ger våra stativ en stabil bas.

Röret

Vi låter tillverka rören hos ett externt företag som vi har samarbetat med från början och är mycket nöjda med. Vi ser alltid till att ha gott om vårt eget lager, så att vi alltid har tillräckligt på lager för en beställning och inte är beroende av leveranstider. Samtidigt har vi två varianter att välja mellan när du köper ett högtalarstativ, nämligen ett 80 cm rör och ett 100 cm rör. Dessa varianter gör att du kan välja den perfekta höjden som passar ditt utrymme och dina lyssningspreferenser.

Fot

Fötterna tillverkas i Drenthe, närmare bestämt Hoogeveen. Det börjar med stora stålplattor som skärs till plattor, från vilka fotens former slipas. Fötterna går sedan vidare till pulverlackeringen, där de går igenom en produktionslinje som är specialtillverkad för oss. Här sköljs, sprayas, torkas, kyls och packas fötterna så att de är redo för omedelbar leverans.

Een zijaanzicht van een snijmachine die voeten uit metalen platen snijdt

För det första, de nya högtalarstandarderna

Eftersom vi är oberoende av utländska aktörer kan vi ställa om mycket snabbt i produktionsprocessen. Hela processen, från idé till produktion, tar cirka 3 till 4 veckor. Det betyder inte att du måste vänta 3 till 4 veckor på ditt högtalarstativ. Vi har ett stort lager av våra befintliga högtalarstativ och skickar dem inom 24 timmar efter beställning. Finns det en ny högtalare på marknaden? Chansen är stor att vi är de första som hittar ett passande stativ!

Insikt i hela processen

Ett högtalarstativ ska vara av hög kvalitet, så att det kan göra din högtalare och dess ljud rättvisa. För att säkerställa denna kvalitet är vi ständigt nära involverade i hela produktionsprocessen av våra högtalarstativ. Vi skapar inte bara designen för nya högtalarfästen själva, utan vi ser också till att delarna tas från steg till steg. För detta har vi våra veckovisa rundor. Detta engagemang säkerställer att varje produkt som lämnar vårt lager uppfyller våra förväntningar när det gäller kvalitet och design.

Zwarte ronde speaker beugels aan een productielijn

Beställning av högtalarstativ

Beställ ditt högtalarstativ online så börjar vi arbeta för dig direkt. Inom 24 timmar har delarna till ditt högtalarstativ samlats in och skickats. Vår process är optimerad för att säkerställa snabbhet och effektivitet, utan att kompromissa med den kvalitet du kan förvänta dig av oss.